Scurt rezumat al misterului muzicii
Ați devenit vreodată conștienți de mediul în care vă aflați și în acel moment să ascultați cu atenție toate sunetele din jurul vostru? Puteți efectua acest experiment și dacă sunteți atenți la interiorul vostru, veți descoperi că fiercare sunet din mediul respectiv vă generează o stare de spirit. Din păcate, majoritatea lumii nu este conștientă de acțiunile pe care le întreprinde în decursul zile. Până în 10% din acțiuni sunt conștiente și asta în cazuri excepționale. Spre exemplu, când conduceți, nu e așa că vă treziți adesea direct la destinație, fără să memorați mare lucru din trafic sau din gândurile pe care le-ați avut în momentul șofatului? Nu e așa că de puține ori într-o zi v-ați întrebat ce gânduri aveți în acel moment în minte? Sau nu e așa că adesea realizați după ce ieșiți din casă că ați uitat ceva? Ei bine, toate acestea sunt exemple simple din inconștiența în care trăim. Aproape toate lucrurile pe care le facem se desfăsoară din inerție, iar acțiunea principală este învăluită de o multitudine de gânduri pe care cei mai mulți dintre noi nu le pot filtra. În astfel de cazuri suntem și vom deveni pe zi ce trece mai mediocri.
Există în schimb și activități, care fac parte din cele zece procente de conștiință, în care ne arprofundăm total. În acest moment toate celelalte gânduri dispar și ne concentrăm extraordinar de bine asupra acțiunii principale pe care o desfășurăm. Spre exemplu, suntem adesea captivați de o scenă dintr-un film și uităm de tot ce aveam în minte până atunci. Sau când citim o carte ne identificăm cu povestirea. Parcă suntem acolo și vedem totul prin ochii personajelor. Acestea sunt stări de conștiință asociată. Cu alte cuvinte, în acest moment randamentul nostru intelectual sau fizic se îndreaptă către punctul maxim. Acum gândiți-vă puțin. Ce fel de oameni ați deveni dacă întreaga voastră activitate va fi efectuată într-o stare de conștiință asociată?
Desigur, credeți că așa ceva este imposibil… Tind să vă dezamăgesc și să vă spun că nu e chiar cum credeți voi, dar aveți și o oarecare dreptate. Dreptatea voastră se datorează unui ciclu gândire-pauză a creierului uman, un fel de ritm circadian al procesului de gândire. Durata maximă de conștiință este de aproximativ 90 de minute, după care ingenioasa minte are nevoie de aproximativ 20 de minute de pauză, iar apoi se pot profita de alte 90 de minute. Acest ritm a fost evidențiat încă de pe vremea vechilor civilizații inteligente, poate chiar mai inteligente decât noi, cine știe. Dacă vom învăța să gestionăm acest ciclu 90-20-90, viața noastră se va schimba radical. (Cine dorește să știe mai multe despre acest subiect, îmi poate scrie.)
Haideți să vorbim acum despre muzică și beneficiile pe care le poate aduce ea în viața noastră sau, după cum se întâmplă momentan pe la noi, dezastrele pe care le poate aduce. Mai jos, am redat un mic video în care se arată cum poate influența sunetul materia. Formele geometrice care se generează fac parte din așa-zisa geometrie sacră sau divină și cine va cerceta mai mult, va realiza că nu degeaba i se spune astfel (vezi Geneza).
Imaginați-vă acum că acele particule de sare sunt atomii sau particulele subtile ale corpului vostru. Nu există dubiu că sunetul sau muzica nu are influențe la nivel fizic. Pe lângă acest fapt strict fizic, vă invit să analizăm efectul următoarei melodii asupra stării de spirit sau intelectuale.
https://www.youtube.com/watch?v=3IIspaicSnY
Melodia de mai sus are și versuri (care pot influența și mai mult psihicul), dar am căutat ceva doar instrumental, ca să reușim a separa mai ușor esența. În timp ce ascultați instrumentalul, încercați să dați atenție interiorului vostru. E foarte probabil să nu reușiți, pentru că acesta este scopul melodiei. Dar dacă totuși aveți exercițiu și reușiți, ce simțiți în momentul de față? Fiți atenți la timpane cum vibrează și în același timp cum în mintea voastră se generează câte un impuls violent. Sincer, eu după câteva secunde de ascultat, simt o stare profundă de agitație și nervi. Ei bine, acele beat-uri, care se repetă până la sfârșitul melodiei, au exact același scop cu cel al unui berbec de spart uși. Prima oară poate nu reușește, dar repetând mișcarea, ușa va ceda în final. Care este această ușă în mintea noastră? Este ușa sau poarta subconștientului. Odată spartă, se va asimila acolo împreună cu sentimentul care a spart-o. În cazul de față, nervozitate și agitație. După ce ați ascultat melodia în mod inconștient e foarte probabil ca întreaga zi să vi se pară agitată și plină de nervi, fără să bănuiți vreun pic care este adevărata cauză.
Acum haideți să ascultăm următoarea melodie.
https://www.youtube.com/watch?v=5ZUw78FXpG4
Încercați acum să vă ascultați interiorul. Ce simțiți? Nu numai că vi-l puteți asculta cu ușurință, dar se și amplifică starea de conștiință. Puteți continua experimentul prin încercarea de a citi un text sau de a fi atent la tot ce este în jurul vostru. Repede veți observa că puteți percepe mult mai multe ca de obicei. De aici vă las pe voi să faceți orice alt experiment doriți. Sper că v-am deschis mintea să gândiți care sunt adevăratele scopuri ale industriei muzicii comerciale și cum să găsiți mijloace să vă îmbunătățiți viața.
Observație: Dacă aveți întrebări, ceea ce, foarte ciudat, nu prea am avut parte de la voi de întrebări, nu ezitați să-mi scrieți. Încercați să aplicați lucrurile pe care le notez aici. Dacă doriți o schimbare în jurul vostru, la serviciu, în familie, între prieteni, mai întâi schimbați ceva la voi, iar calea nu este prin a suprima sau a ascude stările pe care le simțiți și aveți. Mulți ies în societate plini de măști, iar în mintea lor e haos, teancuri de gânduri. Te întâlnești cu o persoană și îi zâmbești politicos, dar în mintea ta o vezi ca pe un dușman. Nu v-ați dorit niciodată să încetați să vă mai mințiți, să căutați soluția la toate problemele voastre, să vă simțiți în sfârșit liberi, fără nici un gând care să vă saboteze prin interior? Ne creem scopuri doar din lucruri materiale, dar câți dintre noi, atunci când sunt întrebați ce vor face în viitorul apropiat răspund: „În timpul ce urmează mă voi dedica muncii interioare, că doar așa mă voi bucura cu adevărat de mine și în același timp îi voi bucura și pe cei din jurul meu. Asta e fericirea și singurul scop al vieții este să cioplești piatra interioară într-o operă de artă.”
Lasă un răspuns