Despre mine

O mică scrisoare către toți cei care sunt interesați în primirea unui mare dar.

Salutare,

Nu vreau să scriu un întreg roman pentru a exprima același lucru, ci voi fi cât se poate de scurt și obiectiv. Aș prefera să nu mă prezint ca fiind nutriționist sau terapeut în terapii complementare, ci mai degrabă o persoană care se bucură de toată informația care ne este pusă pe acest mare platou al vieții, de unde, dacă ai ochi să vezi, poți primi tot ce ai nevoie, fără mare bătaie de cap sau ajutor suplimentar. Întreaga lucrare de față este doar o sinteză a ceea ce este deja, însă unii dintre noi, din cauza anilor de indiferență și întuneric, sunt incapabili să mai poată procesa informația primă și din acest motiv vin în ajutorul lor cu mici indicii. Dacă vă întrebați câtă experiență am în domeniu, pentru că dacă aș fi în locul vostru, probabil asta ar fi una dintre acele întrebări care mi-ar întări încrederea, vă răspund simplu. Consider că nu am experiență suficientă și niciodată nu voi avea, dar vă spun că, din anumite motive, de mic copil am căutat acel lucru diferit acolo unde toți îmi spuneau că nu există nimic mai mult. Mintea mea a fost bombardată de întrebări în decursul anilor. Cand îmi răspundeam la una, apăreau apoi altele două, până când am observat ușor, ușor că răspunsurile se transformă în înțelegere proprie. Atunci am realizat că întreaga bibliotecă este bine instalată în interiorul nostru și că nu avem nevoie de întrebări, ci doar de spirit de observație, conștiință și ascultare interioară. Cu alte cuvinte, sunt încă la început, pentru că abia am descoperit o mică parte din mine însumi.

Viziunea mea asupra lumii

În momentul de față, datorită globalizării, informațiile curg șuvoaie, fără limite și extrem de diversificate. Se poate găsi multă calitate, dar și o imensă masă de manipulare, inutilitate și toxicitate. Majoritatea nu avem instalate așa zise „filtre de protecție” și din acest motiv devine un joc foarte periculos. Cert este că toți dintre noi, într-un final, vom afla adevărul, chiar dacă acum mulți eschivăm de la el din cauza comodității și a dependenței față de plăcerile vieții, pe care le alimentăm și le încurajăm cu aceste informații despre care tocmai am vorbit. Vă dau un exemplu: Știți când un viciu devine viciu? atunci când ceva din noi, cu sinceritate spune că nu este bine ce facem, însă împrejurările, societatea, recomandările, studiile „cercetătorilor britanici” ne fac să credem că ne înșelăm și că nu este atât de rău pe cât simțim. Din acest moment eu încep să mă mint, să mă neg, să mă evit și în final devin propriul meu criminal, iar arma letală este ignoranța.

Sincer, consider că toți avem șansa să facem ceva bun cu viața noastră, să ne iubim și apoi să reușim să iubim pe restul. Tot ce ne ține pe loc este rutina și confortul care ne amăgește că ne este bine așa cum suntem. Nu trebuie să facem nimic ieșit din comun, ci doar să observăm, să fim echilibrați, să știm ce avem prea mult și ce ne lipsește. Gândiți-vă, cum v-ați simți dacă ați avea control total asupra vieții voastre, din orice punct de vedere, de la cel mai mic detaliu până la cel mai grosier lucru? Vă spun că asta este viața, nu ceea ce vedeți acum, fantasme.

În final, vreau să adaug, că oricât ne-am strădui, nu vom putea să schimbăm lumea, dar pe noi înșine ne putem schimba, iar atunci se va modifica radical și viziunea noastră asupra a tot ceea ce ne înconjoară. Așa că, acest site îmi doresc să fie util pentru cei care intenționează să se descopere pe ei înșiși și măcar un subiect de controversă pentru cei care îl accesează accidental.

Cu drag și recunoștință,
Dragoș.