Cură de epurare a gândirii

Acum câțiva ani, pe când începeam să mă coc la minte, după ce demarasem deja o documentare destul de amplă în legătură cu nutriția și modul de viață corect, mi s-a ivit o idee, care mai târziu urma să devină bază a gândirii mele. Mi-am dat seama de un lucru esențial și acela e că va fi imposibil să ai o judecată sănătoasă fără o alimentație sănătoasă și implicit, dacă nu ai o minte sănătoasă iți va fi imposibil să gândești că trebuie să mănânci și să trăiesti sănătos și în armonie. Poate vă sună banal, dar e o buclă închisă extrem de prețioasă. Abia atunci am înțeles vechiul proverb latin: „Mens sana in corpore sano”. Am mai realizat că oamenii din jurul meu gândesc diferit față de mine tocmai din acest motiv, la care desigur, se mai adauga si alte cauze secundare (ignoranța).

Lăsând la o parte introducerea dar țitând totuși cont de ea, voi vorbi acum despre curele de detoxifiere și transpunerea lor într-un regim alimentar esențial, benefic pentru trup și minte. Daca ați observat până acum și ați făcut o mică analogie, postul religios nu e nimic altceva decât o dieta de detoxifiere, însa scopul lui de bază este acela pe care l-am descris în introducere: purificarea minții, chiar dacă s-a pierdut în negura timpului. O să scriu în viitor articole despre puternica influență negativă a anumitor substanțe, intenționat introduse în industria alimentară și cosmetică, asupra activității sistemului endocrin (hipofiza, hipotalamusul, tiroida, timusul, suprarenalele, pancreasul, gonadele).

Indiferent de stilul nostru de viață și regimul alimentar adoptat, este obligatoriu a se țină câte o cură de epurare (detoxifiere). Recomandat este să se țină trei-patru saptamani la fiecare trei luni. Se vor consuma legumele si verdețurile de sezon, iar în perioadele reci se adaugă pește de cel mult două ori pe săptămână (de preferat peștele proaspăt, autohton). Diferitele programe și meniuri le voi detalia în articolele următoare. Având în vedere scopul nostru de a ne instala o gândire sănătoasă, dimineața, pe stomacul gol, vom profita de o lista de ingrediente amestecandu-le într-un smoothie care are mai multe beneficii. Unul dintre cele mai importate fiind refacerea funcțiilor glandelor endocrine și detoxifierea colonului.

Ingrediente

  • O linguriță pulbere de Ashwagandha;
  • O linguriță pulbere de Ginseng chinezesc;
  • O linguriță pulbere de Ginseng siberian;
  • 2 linguri de seminte de Cânepă măcinate;
  • O linguriță pulbere de Ginkgo biloba;
  • Un vârf de cuțit pulbere de Gotu Kola;
  • O linguriță pulbere de Chlorella;
  • O linguriță pulbere de Spirulină;
  • O linguriță pulbere de Iarbă de grâu verde;
  • O linguriță pulbere de Lucernă verde;
  • 20g Goji;
  • O lingură de miere de albine;
  • 2 fructe de sezon.

–lingurița și lingura sunt rase, nu cu vârf–

     spirulina   lucerna pudra            goji

Observație: E important să alegem fructele specifice sezonului, fie că ele se cultivă la noi sau în alte țări, deoarece în acest fel evităm să consumăm fructe crescute în sere sau în alte feluri mai puțin sănătoase. Pulberele le puteți procura de la magazinele online care comercializează produse bio raw vegan. Sfatul meu este să căutati plantele crescute în culturi ecologice certificate. Pe fiecare ambalaj ar trebui să fie specificat acest lucru. Încercați să evitați produsele din China, nu că aș avea ceva personal cu ei, dar în acea țară chiar nu reușesc să îmi imaginez cum ar mai putea exista culturi nepoluate. O să vedeți că după ce amestecați toate ingredientele plus apa, va rezulta o cantitate destul de mare de lichid (în jur de 750 ml). Nu vă chinuiți să-l consumați pe tot dintr-o dată, chiar dacă gustul nu este tocmai prea plăcut. Încercați să beți câte un pahar în intervale de aproximativ 5 minute.

Acest smoothie e un puternic energizant, tonic, antioxidant, imunostimulator, detoxifiant, deparazitar, antifungic, antibiotic, antidepresiv și efectele pozitive pot continua. Ne va asigura cu certitudine energia și sațietatea pentru cel puțin 3-4 ore. Această cură se va ține în fiecare dimineață pe parcursul regimului de epurare (3-4 săptămâni).

La celelalte două mese vă veți prepara salate de rădăcinoase (țelină, morcovi, ceapă, cartofi, păstârnac, sfeclă roșie, ridichi negre,usturoi) sau alte legume (varză, conopida, ardei, roșii, castraveți) drese cu puțin ulei de măsline și sare de ocnă. O altă masa va trebui să includă fulgi de ovăz, grâu, orez, orz, tărâțe de grâu, semințe de cânepă decorticate amestecate cu o lingură de miere de albine și muiate cu ceai din plante medicinale (nu de fructe de pădure – chimicale). În niciun caz nu veți consuma pateuri vegetale, margarină, cașcaval de post, gemuri, dulcețuri, conserve etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.