
Tabel conținut zaharide alimente
Aliment 100g
Total zaharide
Glucoză
Galactoză
Fructoză
Sucroză
Lactoză
Maltoză
Afine
7.3
3.5
3.6
0.2
Ananas
11.9
2.9
2.1
3.1
Avocado
0.9
0.5
0.2
0.1
Banană
15.6
4.2
2.7
6.5
Bomboane clasice de supt
62.3
66.7
Caise
9.3
1.6
0.7
5.2
3.1
Caise dezhidratate
38.9
20.3
12.2
6.4
Căpșuni
5.8
2.2
2.5
1
Cireșe acre
8.1
4.2
3.3
0.5
Cireșe dulci
14.6
8.1
6.2
0.2
1.3
Curmale
6.9
3.7
2.8
0.4
Curmale uscate
62.3
26.9
3.9
24.4
6.1
Fructe de soc
7
Grapefruit alb
6.2
1.3
1.2
3.4
Grapefruit roșu
6.2
1.3
1.2
3.4
Kiwi
10.5
5
4.3
1.1
Lamâi
2.5
1
0.8
0.6
Mandarine
7.7
Mango
14.8
0.7
2.9
9.9
Mango dezhidratat
73
Melasă
60
11.2
12.9
34.7
Mere
13.3
2.3
7.6
3.3
Miere de albine
81.9
33.8
42.4
1.5
4.2
Mure
8.1
3.1
4.1
0.4
Nectarine
8.5
1.2
6.2
Papaya
5.9
1.4
2.7
1.8
0.4
Papaya dezhidratat
53.5
Pepene galben
8.7
1.2
1.8
5.4
Pepene galben Honeydew
8.2
Pepene Roșu
9
1.6
3.3
3.6
Pere
10.5
1.9
6.4
1.8
Pere dezhidratate
49
Piersici
8.7
1.2
1.3
5.6
Piersici dezhidratate
44.6
15.8
15.6
13.2
Portocale
9.2
2.2
2.5
4.2
Prune
7.5
2.7
1.8
3
Prune dezhidratate
44
28.7
14.8
0.5
Rodii
10.1
5
4.7
0.4
Roșii
2.8
1.1
1.4
Stafide
65
31.2
33.8
Stafide aurii
70.6
32.7
37.1
0.8
Struguri
18.1
6.5
0.4
7.6
0.1
Zahăr brun
89.7
5.2
84.1
Zmeură
9.5
3.5
3.2
2.8
1
Aliment 100g | Total zaharide | Glucoză | Galactoză | Fructoză | Sucroză | Lactoză | Maltoză |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Afine | 7.3 | 3.5 | 3.6 | 0.2 | |||
Ananas | 11.9 | 2.9 | 2.1 | 3.1 | |||
Avocado | 0.9 | 0.5 | 0.2 | 0.1 | |||
Banană | 15.6 | 4.2 | 2.7 | 6.5 | |||
Bomboane clasice de supt | 62.3 | 66.7 | |||||
Caise | 9.3 | 1.6 | 0.7 | 5.2 | 3.1 | ||
Caise dezhidratate | 38.9 | 20.3 | 12.2 | 6.4 | |||
Căpșuni | 5.8 | 2.2 | 2.5 | 1 | |||
Cireșe acre | 8.1 | 4.2 | 3.3 | 0.5 | |||
Cireșe dulci | 14.6 | 8.1 | 6.2 | 0.2 | 1.3 | ||
Curmale | 6.9 | 3.7 | 2.8 | 0.4 | |||
Curmale uscate | 62.3 | 26.9 | 3.9 | 24.4 | 6.1 | ||
Fructe de soc | 7 | ||||||
Grapefruit alb | 6.2 | 1.3 | 1.2 | 3.4 | |||
Grapefruit roșu | 6.2 | 1.3 | 1.2 | 3.4 | |||
Kiwi | 10.5 | 5 | 4.3 | 1.1 | |||
Lamâi | 2.5 | 1 | 0.8 | 0.6 | |||
Mandarine | 7.7 | ||||||
Mango | 14.8 | 0.7 | 2.9 | 9.9 | |||
Mango dezhidratat | 73 | ||||||
Melasă | 60 | 11.2 | 12.9 | 34.7 | |||
Mere | 13.3 | 2.3 | 7.6 | 3.3 | |||
Miere de albine | 81.9 | 33.8 | 42.4 | 1.5 | 4.2 | ||
Mure | 8.1 | 3.1 | 4.1 | 0.4 | |||
Nectarine | 8.5 | 1.2 | 6.2 | ||||
Papaya | 5.9 | 1.4 | 2.7 | 1.8 | 0.4 | ||
Papaya dezhidratat | 53.5 | ||||||
Pepene galben | 8.7 | 1.2 | 1.8 | 5.4 | |||
Pepene galben Honeydew | 8.2 | ||||||
Pepene Roșu | 9 | 1.6 | 3.3 | 3.6 | |||
Pere | 10.5 | 1.9 | 6.4 | 1.8 | |||
Pere dezhidratate | 49 | ||||||
Piersici | 8.7 | 1.2 | 1.3 | 5.6 | |||
Piersici dezhidratate | 44.6 | 15.8 | 15.6 | 13.2 | |||
Portocale | 9.2 | 2.2 | 2.5 | 4.2 | |||
Prune | 7.5 | 2.7 | 1.8 | 3 | |||
Prune dezhidratate | 44 | 28.7 | 14.8 | 0.5 | |||
Rodii | 10.1 | 5 | 4.7 | 0.4 | |||
Roșii | 2.8 | 1.1 | 1.4 | ||||
Stafide | 65 | 31.2 | 33.8 | ||||
Stafide aurii | 70.6 | 32.7 | 37.1 | 0.8 | |||
Struguri | 18.1 | 6.5 | 0.4 | 7.6 | 0.1 | ||
Zahăr brun | 89.7 | 5.2 | 84.1 | ||||
Zmeură | 9.5 | 3.5 | 3.2 | 2.8 | 1 |