Produsele ambalate

Voi face referire aici la majoritatea conservelor care conțin conservanți artificiali, diferite preparate cum ar fi snacks-urile, chips-urile, cornurile și alte produse de panificație, semipreparatele congelate etc. Sunt o sumedenie de astfel de invenții și singurul lucru bun pe care il au este gustul. Avem pretenția să fim definiți ca ființe inteligente, care dețin un control total asupra vieții, dar ce facem cu dependența de placeri inferioare? Unde este controlul nostru? Ar fi bine să descoperim adevăratul gust bun în alimente benefice pentru trupul și mintea noastră. Încercați să evitați aceste produse, iar când vizitați supermarket-ul, coșul vostru sa conțină cât mai puține ambalaje. Nu aruncăm banii pe ambalaje. Comercianții sunt interesați ca produsele lor să țină cât mai mult, să aibă timp să fie cumpărate. Din acest motiv, la fel ca și carnea, ele sunt supuse unor etape de procesare, în care sunt adăugați conservanți, coloranți, potențiatori de gust etc. Pe lângă aceste substanțe nocive, multe produse conțin o cantitate mare și foarte mare de sare iodata, zahăr rafinat, făină albă, proteine din soia modificată genetic și alte asemenea „bunătăți”.

Acordați atenție la conservele de pește, de legume, compoturi, dulcețuri etc. Lipsiți-vă mai bine dacă nu sunteți siguri pe ingrediente. Feriți-vă de conservele de pește care nu sunt în suc propriu (pește, apă, sare). De regulă, pentru conservele în ulei, nu se specifică tipul de ulei. Cel mai frecvent se folosește un amestec de resturi de ulei vegetal, de proastă calitate. Compoturile, dulcețurile și murăturile le puteti face în casă, cum doriți voi, utilizând zahăr brun neprocesat din trestie sau melasă și sare de ocnă, neiodata excelentă pentru murături și alte conserve.

Lasă un răspuns